Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.09.2016 12:40 - Р.Овч.: Купуваме счупеният реактор от АЕЦ "Беларус"
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 4913 Коментари: 4 Гласове:
6

Последна промяна: 27.09.2016 12:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Макар и не в прав текст, характерно за него, но практически точно това заяви тази сутрин в студиото на бТВ главният виновник за поредното гигантско ограбване на всички нас, с минимум милиард и двеста милиона. И вместо да си живее пенсията в затвора той е на топла държавна длъжност и, даже днес отказа да каже колко му плащаме всички ние заплата. Ето как започна разговора в студиото (оригиналът вижте ТУК):

 

Хекимян – Румен Овчаров е сега в студиото. Поредната тема свързана с Белене. Добро утро!

 

Р.Овч. - Добро утро, на Вас и на зрителите!

Хекимян – Вече сме водили този разговор преди няколко седмици, за това дали ще продаваме реакторите на Иран. Сега си говори, че ще ги плащаме. Правилно ли е решението?

Р.Овч. – Ми имаше едно време в детството ми една приказка „чупи-купи-плаща”. Не мисля че нещо се е променило от тогава. Този който обядва ще трябва да си плати обяда.

Хекимян – Но ние още не сме счупили нищо. Не сме видели ...

Р.Овч. – Счупихме, счупихме, счупихме един, един изключително изгоден икономически за България проект.


Ние аистина НИЩО не сме чупили! Тва, че проекта АЕЦ "Белене" е "изключително икономически изгоден" е точно толкова вярно, колкото ако кажем, че Р.Овч. е Майка Тереза?

Това, което е счупено е ядрения реактор за АЕЦ "Беларус" и преди броени дни ви разказах за това, как "
Росатом заличава следите на грабежа АЕЦ "Белене"", като се опитват да ни го пробутат. Точно по тази поръчка поработи тази сутрин Р.Овч. с "национално-отговорната медия" бТВ.

image

По хода на разговора той каза поне още дузина лъжи, но аз сега няма да ви занимавам с по-дребните детайли. Най-важното той си го каза още в самото начало.

Георги Котев



Гласувай:
7



1. planinitenabulgaria - Нещо такова се заформя:
27.09.2016 22:50
Маркспутинците Р.Овч, Догана, Станишката, Параванката и др. са уредили уйдурмата с Путин от името на държавата, взели са си комисионните и сега държавата ще плаща. Аз се съмнявам, че тези реактори са изработени сега, вероятно това са стари непродадени реактори, защото да си купи някоя страна ВВЕР-и е все едно да си купи ЗАЗ-ове вместо Фолксвагени напр. На базата на тези документи, с които е наясно Р. Овч. сега България ще плаща на руската енергийна мафия милиарди. Чудя се, защо европейският съд не провери има ли някакави реактори, правени за България или не, а работи по документи. Напомням, че по документи двата и половина милиарда долари в офшорката в Панама са на челиста Сергей Ралдугин, но истинският собственик на тази сума вероятно е Путин. И с реакторите - същата работа.
цитирай
2. dadide - Вчера
28.09.2016 08:05
по същата "национално - отговорна медия" в тел. разговор между Цв. Ризова с мин. Т. Петкова най-после разбрахме, че през 2012 г. е имало "делегация" от компетентни служители, които са били заведени да "погледнат" реактор 1! Даже "произвели" и доклад по случая! От тогава са минали ЧЕТИРИ ГОДИНИ!!!!!!
Не съм компетентна, но ще си позволя да задам лаишки въпрос - какво става с такова сложно съоръжение, което стои на "склад" 4 години? Не се ли амортизира? Не пречи ли на руската страна, след като не е платено произведеното, да го продадат или "монтират" някъде и сега да плащаме за нещо което е вече остаряло или изобщо го няма?
цитирай
3. gikotev - Re: Вчера !
28.09.2016 08:34
Уважаема госпожо!
Въпросът Ви е повече от уместен и правилен. 1-во на твърденията на министър Петкова НЕ може да се има доверие. От както е на този пост тя многократно е твърдяла неща, които после са се оказвали далеч не така като тя ни е (дез)информирала. Преди три месеца тя "не знаеше", че първият произведен реактор е бил инспектиран и приет и цял месец ни лъжеше, че всеки момент наши хора ще тръгнат за Русия да го търсят. За последно тя заяви това на 21-ви юли, в същото студио на бТВ, но вчера и тя и "журналистката" Ризова бяха забравили предния си разговор.
2-ро, при правилно съхраняване на реактора, ако приемем, че той е произведен 2012-та г., няма да му се случи абсолютно нищо за 4 и даже за 10 или 20 години. Такива случаи в историята има, в това число и реактора за блок 1, за АЕЦ "Белене", купен през 1990-та г., а през 2005-та продаден невредим на руснаците. И 3-то, самите руснаци имат доста отдавна произведени реактори, още по времето на Перестройката, в края на 80-те години, което води до подозрението, че е повече от вероятно да ни пробутат именно един такъв стар казан.
За повече информация следете редовно блога.
Поздрави!
цитирай
4. ok3223 - СТИГА ГОВОРИ ГЛУПОСТИ БЕ...
30.09.2016 18:36
КОЙ и защо ти плащаа ловко ДА мешаш истини с лъжи за лаиците тук. И мислиш, че си убедил някой в нещо. Такива сте руските възпитоници, хранени и поени от рушняците вашата мама, готови за стотинки да ги продадете след това, на всеки, който ви даде лев повече. На времето само с предателства и подмазване, само абсолютните лекета и гадинки се уреждаха да учат в СССР.
И до един си показахте тук, мръсната в природа. Върти суче човечето, като че ли има работа с недоразвити и, току изплюва камъчето ... Реактори било нямало изработени и тн., КАто че ли става въпрос за семки иэбонбонки, а не за нещо, което струва милиарди, и може да бъде хем не произведено, хем препродадено за левчета.
ТУК СТАВА ДУМА НЕ ЗА БЪЛГАРСКИ СЪД ... А ЗА МЕЖДУНАРОДЕН АРБИТРАЖЕН СЪД, СЪС СЕДАЛИЩЕ В ПАРИЖ. КОЙТО, ЗА ДА ПРОИЗНЕДЕ МОТИВИРАНА ПРИСЪДА, Е ИЗИСКАЛ И СА МУ ПРЕДСТАВЕНИ И ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ ВСИЧКИ ФАКТИ И ДОКУМЕНТИПО ДЕЛОТО. И ВЪЗ ОСНОВА НА ТЯХ Е ОСЪДИЛ БГ. Не случайно присъдата не е била обжалвана. МОТИВИТЕ НА СЪДЪТ СА БИЛИ ЖЕЛЕЗНИ ...
Намери текста на присъдата, и оспорвай, ако можеш мотивите за присъдата, ако видиждаш, че има пропуски и има защо ...
АКО ПРИСЪДАТА НЕ Е ОБЕКТИВНА И ДОСТАТЪЧНО ОБОСНОВАНА, СПОРЕД ТЕБ.
КАТО Я ОСПОРВАШ ТОЧКА ПО ТОЧКА, ПАРАГРАФ ПО ПАРАГРАФ.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9840753
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031