Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.02.2016 08:50 - Построихме това, построихме онова - а парите кой ги даде!
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 1052 Коментари: 2 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
http://www.dnevnik.bg/morski/2016/01/30/2695699_premierut_otkri_remontiranata_gara_v_burgas/


Последният случай е с ремонта на ж.п. гарата в Бургас. Направихме това, направихме онова, а не се разбира кой финансира този обект. Въпреки, че приемам Димитър Николов за успешен кмет, не мога да се освободя от усещането, че той е успешен, благодарение на държавния бюджет - на парите на всички нас, българските данъкоплатци. Ако не са българските, то това са европейските. Защото всички тези големи съоръжения, които се построиха и които ще се построят, не са построени с парите на бургазлии.

Изграждането на пътния възел на околовръстното на Бургас и разклона за Меден рудник се изгради с парите на държавата. Новото околовръстно ще се прави със същите тези или други, разбира се, държавни пари. Железницата до аерогарата и Слънчев бряг също ще се прави с държавни пари. Разбира се, тези съоръжения са нужни като цяло за страната ни, защото добрата инфраструктура е една от основните причини, заради които идват туристи по крайбрежието. Но в същото време си мисля, кой и кога ще ремонтира гарите в Пловдив, Хасково и т.н.? Въпреки, че тези градове се управляват също от кметове на ГЕРБ, те нямат толкова шансове за успех в усвояването на държавни пари. Близостта на Николов до Борисов е подозрителна. Без съмнение, ако ГЕРБ след време не се разпадне така, както се разпадна НДСВ например, Николов има своите шансове да бъде бъдещия премиер на България и в това няма нищо лошо - млад, хубав, амбициозен, силен, умен - колко още качества да изброя. Дай боже всекиму както се казва. 

Аз обаче искам нещо простичко. Вярно е, че правителството прави нещо и то не е малко. Но е вярно, че повечето неща се правят "нелегално", без достатъчно яснота кой пие и кой плаща. И малко ме е яд, когато премиерът казва "построихме", "изградихме", "дадох" и т.н., а не казва поне едно "благодаря" на този народ, който му е дал тези възможности да "построи", "изгради", "даде" и т.н. Малко мъгла ми се струва политиката в България. Информационна мъгла. В който и сайт да потърсите някакъв отчет, ще видите бля, бля - общи приказки. Нищо съществено, конкретно, което да ни даде основание да смятаме, че правителството ни не е корумпирано и се грижи добре за парите, които му даваме.


Това е някаква забележка и към Димитър Николов. Ако той иска да е бъдещият лидер на тази страна, трябва да се разграничи от тази политика, която водят всички правитества на България от времето на Кимон Георгиев насам - скриване на факти и обстоятелства, свързани с движението на финансовите средства на бюджета. Това е мъгла, която показва недемократичност в управлението на общите пари, както и да го гледате.



Гласувай:
2



1. joysii - Хайде сега, не усложнявайте еже...
01.02.2016 10:05
Хайде сега, не усложнявайте ежедневието си с такива потискащи разсъждения. Ползвайте новите екстри и не мислете за съдбата на кметовете. Това е тяхна лична грижа.
Поздрави:):):):)
цитирай
2. kolevdobri - Благодаря!
04.02.2016 20:32
joysii написа:
Хайде сега, не усложнявайте ежедневието си с такива потискащи разсъждения. Ползвайте новите екстри и не мислете за съдбата на кметовете. Това е тяхна лична грижа.
Поздрави:):):):)

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3219823
Постинги: 6920
Коментари: 4321
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930