Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.01.2013 01:10 - ГЕРМАНСКА ЕТНИЧЕСКА ПАРТИЯ :)
Автор: velka Категория: Политика   
Прочетен: 2548 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 

Абе Ачо,

отварям днес вестника, Билд ли беше или Франкфуртер алгемайне – не знам – и гледам станало нещо в България, едни снимки там едно нещо, абе ако питаш мен нищо особено – щели били някакви делегати на партиен конгрес да пребият някакъв атентатор, и междувременно и да го изтаковат даже с някакво фенерче – е, германците хубаво се сащисаха, ама ако мен питаш – нищо особено.. такива неща в България под път и над път.. на никой не му прави впечатление – емоции, брате.. нормално, и последици няма да има никакви. Само шум и емоции – насъщна храна в татковината ни.

Слушай сега обаче, едно нещо чета и не вярвам на очите си. Пише там, станало било това на конгрес на ТУРСКАТА партия, с главни букви. Напрягам се аз да се сетя, напрягам се и колкото и да се напъвам – йок – и даже и в чичко Гугъл такова нещо не откривам. Ама нали имаме рода още там, звънкам аз на братчедите, и те потвърждават: Да бе, да, турска! Всички знаят, само аз не. Абе викам, такова нещо откога е позволено, щото нали уж конституцията го забранява. Тормозя пак чичко Гугъл, пуля се - не греша, пише си го там все още:

Не могат да се образуват политически партии на етническа, расова или верска основа.. (чл.11 ал.4 КРБ)

Брех, викам си, странна работа -  пълна порнография – много се затормозих. Ама после изведнъж, както си седях, нали знаеш има един такъв лаф „За един брадва – за други сватба“, и идея ли ми проблесна, музата ли ме бацна, нямам си представа, но бързам да ти го кажа:

Слушай сега Ачо, ама внимателно и сериозно.

Да вземем да направим ние пък една ГЕРМАНСКА етническа партия в България, какво ще кажеш, а ...

Остави конституцията сега – щом турска може, ще може и германска.

Ще привлечем възпитаниците на немските гимназии и филологии, всички приятели и любители на Гьоте, Шилер, Рамщайн и Бах, фондациите на социалдемократите, на християндемократите и Гьоте институт - хем Германия ще ни подкрепи, хем и корпорациите, може даже и неонацистите да скочат зад нас, нали знаеш там.. юбер алес.. да не говорим пък за католическата църква и папата, щото и той е германец.. и всичките емигранти в Германия, Австрия и Швейцария като немски говорящи български граждани..с постоянен адрес в България.. и от раз ще получим 500-600-800 хил. гласа като начало.., бе какво говоря – милион и нещо може да станат - за нула време ще станем като колония на Германия...“цъфтящи пейзажи“, както казваше канцлерът Хелмут Кол... ще открием десетина-двайсе консулски отдела в Германия да могат да си гласуват хората за нас като хора.. и готово.. и ако не стигне бройката, ще направим коалиция с руската и френската партия.. които предлагам да си се основат на същия принцип...

Щом турска партия може, защо да не може и германска.. американска или руска или японска например, нали знаеш, че доста японци има в България, пък и българите нали от там някъде сме пристигнали.. Ще мотивираме Мерцедес да ни е донор и ще оборудваме малцинството си с подходящо превозно средство, за което някои от другата етническа партия и вярата си може да сменят даже..

По международната конвенция трябвало да се изпълнят няколко условия за национално малцинство, напр. хората

  1. да са български граждани – ИЗПЪЛНЕНО

  2. да обичат и поддържат някаква специфична за тяхната група култура – напр. който си слуша Бах, Рамщайн или НоЕнджълс да продължава да си ги слуша, на другите ще им ги пускаме – ИЗПЪЛНЕНО

  3. да могат да говорят и типичния за това малцинство език (немски) – туй пък е най-лесното: хората, завършили немска гимназия владеят немската граматика по-добре от германците, за това гарантирам, на останалите ще издадем набързо едно удостоверение В1 за парлама, сега още докато е възможно при калинките – ИЗПЪЛНЕНО

  4. да са готови да изпълняват горните три условия за по-продължително време - съгласни сме - ИЗПЪЛНЕНО

Можем да я наречем ХОРО („Хора, Обичащи Родните Обичаи“), а на германците ще кажем, че се казва „Xenien der Ober-PreuЯischen Ordnung“, и виж как звучи само - като ред и дисциплина - Ксениен дер оберпройсишен орднунг – адски ще им хареса! С хорото тъкмо ще привлечем и танцовите състави и изпълнителите и слушателите на народна музика и ще получим пари и от Европа за поддържане на културното наследство, германското де.. в България. Е, ще трябва танцьорите да научат и някой друг германски фолклорен танц, ама нищо – те са способни и ще се справят, пък и танците им са лесни, не са като Криво Садовско или Копаницата.

А бе кой българин няма да иска да се почувства като германец в България – всички ще са с нас, да знаеш!

Питам се само, как не съм се сетил до сега за това. Ами те от 23 години ни го подсказват с тая турска партия, а ние или спим, или се вайкаме.

Така че – готви се – започва се!

С поздрав от Германия

Георг(и)

П.С.: Ако ние не го направим, сърбите ще ни изпреварят - виж, какво става, те се подготвят:






Гласувай:
2


Вълнообразно


1. felixedmundovich - Хайде ,не се мотай повече...
12.01.2016 12:56
...с приказки -всеки може . Давай да действаме! Отговарям на условията -пиши ме учредител. Дай адрес - да съгласуваме. Хайл!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: velka
Категория: Политика
Прочетен: 109937
Постинги: 27
Коментари: 59
Гласове: 91
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031